Fysik

Stød

18. januar 2012 af matthie (Slettet)

Hej jeg er rendt i en en opg som giver mig problemer..

Den lyder således:

Du står stille på rulleskøjter og griber en bold, som bliver kastet til dig forfra med en vandret hastighed på 8,0 m/s. Du vejer 60 kg, og boldens masse er 0,600kg.
a) Med hvilken hastighed vil du og bolden køre baglæns, hvis vi ser bort fra friktion.

b)Hvad vil din fart være, hvis du ikke griber bolden, men den rammer dig i maven, og springer tilbage med en hastighed på 6,0 m/s i den modsatte retning?

Mit bud er at jeg skal bruge formlen for Centralt stød til a)

m1*u1+m2*u2=m1*v1+m2*v2

Er det rigtigt? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2012 af Xesis (Slettet)

Ja, i første opgave har du en fælles masse til slut så:

m1*u1+m2*u2=(m1+m2)*v

Du ved nu at u1=0, så går det led ud, så isolerer du bare v

 

Til opgave to har du ret, du skal bare huske de rigtige fortegn.


Skriv et svar til: Stød

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.