Matematik

røringspunkt i (1,f(1)

19. januar 2012 af Thezzen (Slettet)

ligning= 3*LN(x)-x3

f'(x)= 3*1/x-3x2

f(x) 3/x-3x2

find ligningen for tangenten i røringspunktet (1,f(1)) altså udfra funktionen ovenover. 

det burde vidst blive y=0x-1, men kan ikke få det til at blive 1, jeg får det til 2 når jeg bruger tangentlignings medtoden. 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Udregn f(1) og f'(1) ; funktionen er differentieret korrekt:

f(1) = -1

f'(1) = 0

Tangentlining i (1 , -1):

y = f'(x0) · (x - x0) + f(x0)

   = f'(1) · (x -1) + f(1)

   = 0·x -1

   = -1


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Hældningen er 0 og f(1) = -1 , så det kan kun blive y = -1


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2012 af peter lind

Du angiver en ligning, en funktion og den afleded af en funktion, som har samme funktionsudtryk, som den afledede.

Derefter kommer som det eneste læsbare opgaven.

Du skal bruge at ligningen for en tangent til en graf for f(x) i punktet (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0) + f(x0)


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Den 3. linie i #0 ser ud til at være en "pænere" gengivelse af forskriften for f'(x) , med udeladelse af ' og = .


Svar #5
19. januar 2012 af Thezzen (Slettet)

har fundet ud af det tak


Skriv et svar til: røringspunkt i (1,f(1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.