Matematik

Differentialkvotienten af x^2 i x_0

20. januar 2012 af hadermat (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen jeg har brug for hjælp til noget differentialregning..

Jeg skal bevise Differentialkvotienten af x2 i x0   ved hjælp af tretrinsreglen


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opstil differenskvotienten for den givne funktion x2 ud fra x0 med tilvækst h og undersøg, om grænseværdien eksisterer for h → 0 .


Svar #2
20. januar 2012 af hadermat (Slettet)

f(x0+h) - f(x0)

Skal jeg sætte x2 ind på h's plads ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, i stedet for f(x) ...        f(x) = x2 .


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. januar 2012 af NejTilSvampe

når f(x) = x^2

f(x0+h) = (x0+h)^2

så du substituerer bare   x = x0+h     i f(x)   for at finde f(x0+h)


Svar #5
20. januar 2012 af hadermat (Slettet)

Når jo undskyld min fejl!


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej.

(f(x0+h) - f(x0)) / h = ((x0+h)2 - x02) /h


Svar #7
20. januar 2012 af hadermat (Slettet)

Og hvad gør jeg så nu ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. januar 2012 af NejTilSvampe

reducer


Svar #9
20. januar 2012 af hadermat (Slettet)

x03+h2/h ?


Brugbart svar (1)

Svar #10
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej.

Benyt dine kendte kvadratsætninger til at udregne (x0+h)2 .


Svar #11
20. januar 2012 af hadermat (Slettet)

x02+h2+2x0


Brugbart svar (1)

Svar #12
20. januar 2012 af NejTilSvampe

#11 - det var det ene led, der var to led i din tæller.


Brugbart svar (1)

Svar #13
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, det er ikke korrekt.


Svar #14
20. januar 2012 af hadermat (Slettet)

x02+h2+2x0h-x02


Brugbart svar (1)

Svar #15
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Genlæs #13. Det er ikke korrekt.


Svar #16
20. januar 2012 af hadermat (Slettet)

Vil du så ikke forklare hvad det er der er forkert ?


Brugbart svar (1)

Svar #17
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

(x0+h)2 = x02 + h2 + 2x0·h

Du udelod faktoren h i det sidste led.


Svar #18
20. januar 2012 af hadermat (Slettet)

Okay tak :)

hvor mange trin var det ?


Brugbart svar (6)

Svar #19
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#18

Foreløbig er vi oppe på 18 eller 19.


Svar #20
20. januar 2012 af hadermat (Slettet)

Mente nu i forhold til tretrinsreglen


Forrige 1 2 Næste

Der er 39 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.