Fysik

Hydraulisk dæmpning

21. januar 2012 af janehansen2011 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Under svingningen afsættes der energi
a) Hvor meget energi afsættes der i væsken i tidsrummet fra t = 0 s til t = 0,25 s?

Størrelsen af gnidningsmodstanden F på stemplet er bestemt ved
F=(20 Ns/m)·v
Hvor v er stemplet fart.
b) Bestem det tidspunkt, hvor gnidningskraften er størst. Hvor stor er da gnidningskraften?

Se funktionen herunder

Vedhæftet fil: Hydraulisk dæmpning.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2012 af peter lind

a) I de 2 angivne punkter er den kinetiske energi 0, så tabet af energi er forskellen i potentiel energi i de 2 punkter.

b) Hastigheden er størst der hvor kurven er stejlest


Svar #2
21. januar 2012 af janehansen2011 (Slettet)

den kinetiske enrgi er nul i toppunkterne ikke?


Svar #3
21. januar 2012 af janehansen2011 (Slettet)

så jeg vælger fx. det frøste minimum og dte andet minimum og benytter amplitden til at bestemme den potentielle energi i hver af de to punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2012 af peter lind

Nej. Du vælger at finde ernergiforskellen mellem tiden 0 og 2,5 Til de tider er der maksimum ikke minimum


Skriv et svar til: Hydraulisk dæmpning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.