Matematik

Komplekse tal

21. januar 2012 af Nomis90 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg læser om komplekse tal. Der er dog en del af afsnittet jeg læser som jeg ikke forstår:


"Vi angiver altid argumentet (og enhver anden vinker) i radianer. Vinkler angives normalt ved et tal i intervallet )-π,π), men detter er ikke strengt nødvendigt. Vinklen -π/4 kan f.eks. også angives som 7π/4. Man siger at argumentet, som ligger i intervallet )-π,π), kaldes hovedargumentet."

Hvorfor kan -π/4 angives som 7π/4?

 

Håber at nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2012 af mathon

             cos(-π/4) = cos(-(π/4) + p·2π)       p∈Z

             sin(-π/4) = sin(-(π/4) + p·2π)          p∈Z

  begge vinkelfunktioner er periodiske med perioden 2π                       


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Retningsvinkler for komplekse tal er defineret modulo 2π .


Svar #3
21. januar 2012 af Nomis90 (Slettet)

Det forstår jeg ikke. Kan du uddybe?

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. januar 2012 af mathon

        (-(π/4))2π = ((7π/4))


Brugbart svar (2)

Svar #5
21. januar 2012 af den første mohikaner

forskellen på -π/4 og 7π/4er 2π.

dvs p = 1 i ligningen herunder

 

cos(-π/4) = cos(-(π/4) + p·2π)       p∈Z

sin(-π/4) = sin(-(π/4) + p·2π)          p∈Z


Svar #6
21. januar 2012 af Nomis90 (Slettet)

Jeg forstår desværre ikke hvad i skirver. Kan I gøre det mere pædagogisk :) ?


Svar #7
21. januar 2012 af Nomis90 (Slettet)

Okay, så er jeg med :) tak. 


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.