Matematik

retvinklet trekant

22. januar 2012 af Mariiiaaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

- Jeg sidder og bøvler med en matematik opgave,som jeg håber i kan hjælpe mig med

opgaver lyder sådan:

I en retvinklet trekant er hypotenusens længde 14, mens den ene katete har længden 6. Bestem længden af den anden katete. 

jeg ved ikke hvordan jeg skal finde den katete når jeg ikke har en vinkel.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2012 af SuneChr

For den retvinklede trekant gælder den Pythagoræiske læresætning:

(katete1)2 + (katete2)2 = (hypotenuse)2


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. januar 2012 af Dontblame (Slettet)

Brug pythagoras sætning, og isoler anden katete, således at:

(katete1)2 + (katete2)2 = (hypotenuse)2    → (hypotenuse)- (katete1)2 = (katete2)⇔ 14- 62= (katete2)2

 


Skriv et svar til: retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.