Matematik

Trekant

22. januar 2012 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har et lille spørgsmål, som jeg undrede mig over.

Hvordan regner man en trekants sider ud, hvis man kun kender 1 vinkel og 1 side, og selve arealet af trekanten.. det er ikke en ligebenet trekant

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2012 af mathon

skiv eksemplet


Svar #2
22. januar 2012 af Maksilkemi (Slettet)

AB= 5.5
a=53.8 grader
ABC= 24.4

Du  skal ikke regne det ud, jeg vil selv prøve, men du må meget gerne give mig nogle hints 


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du mener nok vinkel A = 53,8º

Beregn højden hb ud fra  siden c = |AB| og vinkel A. Beregn dernæst grundlinien b = |AC| ud fra arealet T og højden hb . Beregn nu den sidste side a = |BC| ud fra de to sider b og c og vinkel A (cosinusrelationen). Beregn de manglende vinkler ud fra cosinusrelationerne eller sinusrelationen.


Brugbart svar (2)

Svar #4
22. januar 2012 af mathon

                      T = (1/2)·b·c·sin(A) = 24,4


Svar #5
22. januar 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Hvordan vil du have mig til at beregne en højde udfra en sidelængde og en vinkel? det har jeg godt nok ikke lært noget om 


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Benyt

hb = c·sin(A) = |AB|·sin(A)

hvilket også burde være klart, hvis man laver en tegning.


Svar #7
22. januar 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Burde man ikke også kunne finde b ud fra 24 = (1/2)*b*5.5*Sin(53.8)?
Ved ikke lige hvordan du havde tænkt dig at finde b udfra areal og højden


Brugbart svar (1)

Svar #8
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jo, det kan man da, og i det udtryk genkender man jo faktorerne for højden hb . Genlæs #3.

hb = c·sin(A) ,

T = (1/2)·b·hb = (1/2)·b·c·sin(A) , så

b = 2T/(c·sin(A))


Svar #9
22. januar 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Tak for det :)


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.