Matematik

Nulreglen

22. januar 2012 af Whut (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen, der ved hvad 'nulreglen' hedder på engelsk, så jeg kan læse mere om det og dets bevis på engelske hjemmesider? Selvom, det ser logisk ud, vil jeg blot gerne vide mere om, hvordan dette princip er kommet frem. Jeg tænker ikke på funktionens faktorisering, men bare kun om nulreglen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad vil du bevise her? Det er en velkendt regel.

Et produkt er nul hvis og kun hvis en eller flere af produktets faktorer er nul .

Det er en grundlæggende egenskab ved multiplikation af tal, at

      0·a = 0 for ethvert tal a ,

og at

      a ≠ 0 ∧ b ≠ 0 ⇒ a·b ≠ 0

Ellers læs mere her http://en.wikipedia.org/wiki/Zero-product_property


Svar #2
22. januar 2012 af Whut (Slettet)

Jeg forstår ikke rigtigt, hvorfor du skrev, at a'et eller b'et skal være forskellige fra 0. Men jeg er enig med, at det giver a·b ≠ 0.

Lad os tage et eksempel til den første ligning;

x·(x - 3) = 0  ⇔  x = 0  ∧ x = 3    sammenligning med  0·a = 0

Man kan sige, hvis produktet af de to faktorer, der er lig med nul, må en af de to faktorer også være lig med 0 eller begge to. Men, hvordan skal man vise mellemregninger hvordan man har regnet ud?

x·(x - 3) = 0 ⇔ x - 3 = 0/x = 0 ⇔ x = 3 ?

Tak for linket.


Svar #3
22. januar 2012 af Whut (Slettet)

Glem den første linje, jeg har skrevet om at jeg ikke forstod hvorfor du skrev sådan til den anden ligning.


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man har

x·(x - 3) = 0 ⇔ x = 0 ∨ x-3 = 0 ⇔ x = 0 ∨ x = 3

 


Svar #5
22. januar 2012 af Whut (Slettet)

Hmm nice, thanks. Vil du være sød fortælle mig sidste ting om hvad forskellen mellem ∨ og ∧ er? Gerne med en eksempel. Jeg har skrevet ∧ istedet for ∨ i #2, ikke det samme som i #4.


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

∨ betyder "eller" , ∧ betyder "og"


Svar #7
22. januar 2012 af Whut (Slettet)

Tak :) *Thumbs up*


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.