Matematik

Notation for en afbildning

23. januar 2012 af Mathematica (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg kæmper lidt med notationen i den vedhæftede opgave. Hvad skal L(x^2) betyde? Hvis man bare sætter det lig:
L(x^2)= p(x^2-1)-+p(0)*x^2
Så får man ikke en afbildning, der passer med opgavebeskrivelsen. Hvordan skal notationen fortolkes? 

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2012 af peter lind

Du får jo et andetgrads polynomium, hvilket du skal have . Iøvrigt bliver det første led (x-1)2


Svar #2
23. januar 2012 af Mathematica (Slettet)

Jamen det er det, som jeg ikke forstår. Betyder L(x^2) ikke, at man skal sætte x=x^2? Jeg ved ikke, hvad L(x^2) helt præcist betyder..


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2012 af peter lind

Nej Det betyder at du skal finde billedet af plynomiet p(x) = x2. Sætter du ind får du p(x-1) + p(0)*x = (x-1)2 +02*x


Skriv et svar til: Notation for en afbildning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.