Matematik

differentielregning.

23. januar 2012 af 3bt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har allerede differencieret, men kan ikke finde ud af at forkorte den... Nogen der vil hjælpe?

 

((−1)/(52))(-5)*e−5*e+1*(e−5*x) + ((1)/(5)*e−5*x+x)*(−5)*e−5*x

 

Hvis det nemmere med funtionen, hedder den : g(x) = (1/5)e-5x + x*e-5x


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2012 af lDeathNote (Slettet)

Uh, det er en af de svære :o


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det hedder differentieret, og differentialregning.

Skal det ikke være noget med e-5x i stedet for e-5e i det første led?

Man kan gøre sin notation så kompliceret, at det er svært at se, hvad der foregår.

Start med at sætte en eksponentialfunktion e-5x uden for en parentes.

Hvordan ser den originale funktion f(x) ud?


Svar #3
23. januar 2012 af 3bt (Slettet)

Nej funktuin skulle gerne være rigtigt skrevet op, da jeg bruger produktreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jeg havde ikke set, at den oprindelige funktion var givet i #0.

g(x) = (x + 1/5)·e-5x

g'(x) = e-5x + (x + 1/5)·(-5)e-5x = -5x·e-5x


Svar #5
23. januar 2012 af 3bt (Slettet)

.


Skriv et svar til: differentielregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.