Matematik

Reducér (a+b)^2-2a(a+b)

23. januar 2012 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, er der nogle som kan give mig et hint til hvordan jeg evt kan reducer denne opgave.

Jeg ved at (a+b)^2 = a^2+b^2+2ab.. resten er jeg gået i stå med

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Sæt uden for parentes og benyt en kendt kvadratsætning

(a+b)2 - 2a(a+b) = (a+b)(a+b -2a) = (a+b)(b-a) = b2 -a2


Svar #2
23. januar 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Tak for dit svar Andersen, dog forstår jeg ikke helt hvad du har fortaget dig.. er blevet forvirret da vores ^2 i den første parentes er forsvundet, hvorimod -2a er kommet ind i den ene, dette har jeg aldrig set til


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

I stedet for at gange ind ganger jeg "ud" og sætter den fælles faktor (a+b) i de to led uden for en parentes. Det gør det lidt lettere at overskue.

I øvrigt har jeg ikke fortaget mig. Jeg er her stadig i fuld styrke.


Svar #4
23. januar 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke, men vil prøve at kigge på opgaven i lidt længere tid, og forhåbenligt forstå det du har gjort.


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du er da selvfølgelig stadig velkommen til at gange parenteserne ud og reducere, som man plejer at gøre. Der er tale om et simpelt reduktionsstykke på folkeskoleniveau (8.-9.klasse), så jeg tillod mig at appellere lidt til dit angivne niveau ved ikke bare at gange ud og reducere.


Svar #6
23. januar 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Nemlig, jeg gjorde det åbenbart sværre for mig selv.. men tak for hjælpen og fortsæt god aften/nat 


Skriv et svar til: Reducér (a+b)^2-2a(a+b)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.