Fysik
Varmelegeme til bilbagrude
09. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
Håber der er nogel der vil hjælpe mig med denne opgave..den er sikkert ganske simpel, men jeg kan ikke finde ud af den og så har jeg heller ikk tid..
Et elektrisk varmelegeme til bagruden af en bil består af 10 ens metaltråde, der er forbundet parallelt. Hver tråd har længden 1,10m og tværsnitsarealet 0,040mm^2(kvadratmillimeter). Trådene er lavet af et materiale med resistiviteten 4,10*10^(-7)Ohm*m
1) bestem resistansen af hver af trådene og varemlegemets samlede resistans.
Man skal vist nok bruge en formel der hedder: R=p*(1/a)
Håber der er en der vil hjælpe..det ville være super..
Et elektrisk varmelegeme til bagruden af en bil består af 10 ens metaltråde, der er forbundet parallelt. Hver tråd har længden 1,10m og tværsnitsarealet 0,040mm^2(kvadratmillimeter). Trådene er lavet af et materiale med resistiviteten 4,10*10^(-7)Ohm*m
1) bestem resistansen af hver af trådene og varemlegemets samlede resistans.
Man skal vist nok bruge en formel der hedder: R=p*(1/a)
Håber der er en der vil hjælpe..det ville være super..
Svar #1
10. januar 2010 af papas (Slettet)
Bilbagrude
R = ρ•L/a = 4,1*10^(-7)*1,1/(0,04*10^(-6)) Ω = 11,275 Ω
1/Rs = 1/R+ ...+1/R= 10/R dermed Rs=1,1275 Ω
Uo = (Ri+Ry)•I I = Uo/ (Ri+Ry) = 9,04 A
Upol = Uo - Ri•I = 10,19 V
(Pi/P)•100% = (Ri/(Ri+Ry))•100% = 15,1 %
Q = I•t
t = Q/I = (40 A•h) / I = 40/9,04 hrs 4 hrs 26 min
Skriv et svar til: Varmelegeme til bilbagrude
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
