Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Opgave 8.8 VØ a HHX

24. januar 2012 af Knastør (Slettet) - Niveau: A-niveau

I golfklubben Klitten overvejer man at opsætte en automat, så man uden for golfrestaurantens åbningstider kan betjene golfspillerne med drikkevarer, slik og chokolader.

Man har beregnet, at de årlige omkostninger til leje, vedligeholdelse m.v. for automaten vil beløbe sig til i alt kr. 20.000.

Man forventer at kunne opnå en dækningsgrad på 40 % på de varer, der sælges fra automaten.

A. Beregn det forventede årlige overskud, hvis man fra automaten kan sælge for kr. 75.000 om året.
B. Beregn, hvor meget man mindst skal omsætte for pr. år fra automaten, for at man ikke skal tabe på den.
C. Angiv, hvad man kalder det under punkt B beregnede mindstekrav til omsætningstigning.

Nogle der kan hjælpe her? :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. januar 2012 af Sendai (Slettet)

Jeg kan hjælpe dig Knastør, men vil du ikke selv prøve og komme med et løsningsforslag først? Så vil jeg gerne lede dig på veje, hvis du er på vej i den forkerte retning?


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. januar 2012 af Raiseren (Slettet)

Hej Knastør. 2 vigtige sammenhænge at huske på.

Dækningsbidrag = Dækningsgrad * Omsætning.

Overskud = Dækningsbidrag - Faste omkostninger.


A) Du kan således løse dette spørgsmål hvis du kan identificere hvilke omkostninger der er hvad, og så sætte tallene ind i formlen.

B) Det beløb vi skal finde er den minimumsomsætning som sørger for at dækningsbidraget er højere end de faste omkostninger. Dvs. : 0,4 * Omsætning = 75.000.

Isoler omsætning og du har det rigtige tal.

C) Matematikspørgsmålene kan måske være lidt tricky, men jeg er helt sikker på at du selv kan finde svaret ved at bruge et par minutter på at kigge din VØ bog igennem og finde svaret.


Svar #3
25. januar 2012 af Knastør (Slettet)

Mange tak for besvarelserne! :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. marts 2013 af Emmamjj (Slettet)

Knastør fandt du svaret på c'erne? 


Skriv et svar til: Opgave 8.8 VØ a HHX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.