Dansk

Paradise og unge

24. januar 2012 af football14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal diskutere lidt frem og tilbage om dette: unge skal ikke kun se paradise.

nogen der kan hjælpe mig med at komme i gang med denne diskussion? evt. nogle gode argumenter for og imod :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2012 af Snapso (Slettet)

Spændende emne, men jeg synes det er for snævert kun at tale om Paradise kontra ikke Paradise. Du kunne skrive/tale om emnet mere bredt fx om fjernsyn der skal danne eller fjernsyn der skal underholde. Følgende er udtryk for mine egne holdninger til emnet:

Traditionelt set var fjernynsudsendelser af mere oplysende karakter. Altså noget der skulle være med til at danne befolkningen. Denne opfattelse var især herskende før monopolets brud i slutningen af 80'erne, dengang man kun kunne se dr.

Med opløsningen af monopolet fik flere kanaler lov at sende, og de begyndte dermed at konkurrere med hinanden. Konkurrencen kanalerne imellem medfører, at de fleste kanaler jagter den samme brede gruppe af seere. Næsten alle store kanaler har realityprogrammer, som skal appellere til den samme gruppe seere, primært de unge. 

Bevægelsen fra dannende fjernsyn til ren underholdning er godt eksemplificeret ved at man fortalte om den første udgave af Big Brother, at det var et psykologisk eksperiment. Man forsvarede altså programmets eksistens ved at give det et videnskabeligt præg. Disse forsøg på at retfærdiggøre realityprogrammer ser man ikke længere, og det er ikke mere et problem at præsentere et program som ren underholdning.

Min kritik af programmer som paradise vil være, at de for det første er indholdsløse. Man lærer med andre ord ikke noget af at se dem, da de jo netop er ren underholdning. Min anden indvending er, at de skaber nogle forvrængede billeder af, hvordan man skal opføre sig i omgangen med andre mennesker. Skal unge mennesker lære, at man kommer frem i livet ved at skabe intriger og bedrage andre? Det tror jeg er en dårlig idé. At man finder nogle rollemodeller for de unge, som nærmest ikke kan finde ud af at bruge det danske sprog, bidrager heller ikke til den almene dannelse.

Det dannende element i dansk fjernsyn er efterhånden helt væk, men kan stadig findes i nogen grad på eksempelvis dr2 med programmer som "viden om", "danskernes akademi" osv.

Noget forsvar for Paradise kan jeg ikke bidrage med  


Skriv et svar til: Paradise og unge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.