Matematik

F`(x) af f(x)=√16x-x^2

24. januar 2012 af matematikNooben (Slettet) - Niveau: B-niveau

Får det selv til √16-2x er det forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2012 af klimasven (Slettet)

Det ser meget rigtigt ud


Svar #2
24. januar 2012 af matematikNooben (Slettet)

Takker

Bare det kvrod tegn, som forvirrer;)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2012 af klimasven (Slettet)

Kvadratroden af et tal er jo bare et tal og differentiere du en konstant ganget x giver det bare  konstanten.

Medmindre kvdratrodstegnet også går hen over x´et?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2012 af klimasven (Slettet)

For så er resultatet 2/(√(x))


Svar #5
24. januar 2012 af matematikNooben (Slettet)

Kvadratrodstegnet går over x et? 


Svar #6
24. januar 2012 af matematikNooben (Slettet)

Hvorfor er resultatet 2/(√(x))??


Svar #7
24. januar 2012 af matematikNooben (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. januar 2012 af klimasven (Slettet)

√(16x) kan skrives som √(16)*√(x). √(x) differentieres til 1/(2*√(x)) og ganges dette med √(16) giver det 2/(√(x)).

Det andet led har du differentieret rigtigt.


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Spørgsmålet er, om det drejer sig om

f(x) = (√16)x - x2 ,

f(x) = √(16x) - x2 , eller

f(x) = √(16x - x2)


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. januar 2012 af klimasven (Slettet)

Ja det gør det jo straks mere spændende


Skriv et svar til: F`(x) af f(x)=√16x-x^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.