Matematik

√16x-x^2 nulpunkter

24. januar 2012 af matematikNooben (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen jeg fik nulpunkterne til at være 0 og 16 er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2012 af nielsenHTX

nej det er ikke.

√16x-x^2=0   ⇔      x≤0

16x-x^4      ⇔

-x(16-x^3)   ⇔

x=0 eller 16-x^3=0 ⇔x=161/3

 


Svar #2
24. januar 2012 af matematikNooben (Slettet)

okay takker


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er jo ikke helt klart, vor meget kvadratroden rækker over i udtrykket. Som det er skrevet, kan det kun fortolkes

      (√16)·x - x2 = 4x - x2 = x·(4 - x)

Det er klart, at #1 har fortolket udtrykket

      √(16x) - x2 ,

men hvorfor så ikke

      √(16x - x2) ,

som tilsyneladende var, hvad trådstarter selv havde i tankerne. Det er trådstarters opgave at formulere spørgsmålet så utvetydigt som muligt, og hertil benyttes bl.a. velvalgte parenteser.


Skriv et svar til: √16x-x^2 nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.