Matematik

vektore.

24. januar 2012 af erayd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg har vedhæfted et dokument med 2 opgaver omhandlende vektore. 
Opg 1: Hvordan finder man D?

Og derefter OD? Er godt klar over hvordan man regner kordinatsættet ud!

Opg2

Er egentlig ikke nødvendig da jeg godt kan klare den selv, fik dog bare begge opgaver med da jeg tog en screenshot. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Vektorer, i 9. klasse?

Vektoren OD er stedvektoren til punktet D. Et punkt har samme koordinatsæt som stedvektoren til punktet.


Svar #2
24. januar 2012 af erayd (Slettet)

nej. 2 g. på stx, har vidst skrevet forkert i mine oplysninger. 

Hvordan findes D så? Koordinaterne er ikke opgivet i opgaven .. som jeg har glemt at vedhæfte som jeg gør nu!

Vedhæftet fil:matematik.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så er vektoren AD lig med projektionen af vektoren AC på vektoren AB , dvs

AD = ACAB

og man finder så

BD = BA + AD = AD - AB , og

OD = OA + AD .


Skriv et svar til: vektore.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.