Matematik

Binomial-test

25. januar 2012 af smilme (Slettet)

Hej :)

Jeg er gået i stå i denne her opgave:

En terning kastes 30 gange på tilfældig måde. I 10 af kastene viser terningen en sekser. Formuler nulhypotesen for en test, der på grundlag af de 30 kast skal afgør, om det kan accepteres, at terningen er ærlig.

Bestem den kritiske mængde for en test på 5 % signikansniveau. Kan nulhypotesen accepteres på grundlag af de 30 kast.

Jeg er ikke sikker men er nulhypotesen ikke at der er 1/6 der viser en sekser???

Så kan man beregne resten på lommeregnen vha. binomcdf. Jeg starter med at define det:

Define = f1(x)=binomcdf(50,1/6,x). Så går jeg ind på lister og tabeller og trykker på menu og trykker på (4) og går ind og finder f1(x). Så kommer der en liste frem. Det er her jeg går i stå. Hvad er det, jeg skal kigge efter??

Håber der er en der kan hjælpe mig med det.

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2012 af peter lind

Du skal finde 2 tal m1 og m2 så P(X<m1) = 0,025 og P(x<m1+1)  > 0,025. m2 skal du finde på samme måde blot med vendt ulighedstegn


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. januar 2012 af Fisseministeren (Slettet)

Du har en stor stikeprøve derfor bør du approximere til normalfordelingen..


Skriv et svar til: Binomial-test

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.