Matematik

Pythagoras

25. januar 2012 af chri273u (Slettet) - Niveau: 8. klasse

opgave 1: "Beregn længden af hypotenusen i en retvinklet trekant, hvor kateterne er 11cm og 15cm" Opgave 2: "Beregn længden af en diagonal i et kvadrat med sidelængde 12cm" Ved ikke hvad jeg skal gøre! Hjælp mig nu! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2012 af klimasven (Slettet)

den ene katete i anden plus den anden katete i anden giver hypotenusen i anden


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opg 2: Diagonalen i et kvadrat er hypotenuse i en retvinklet trekant, hvis kateter er to af siderne i kvadratet.


Svar #3
25. januar 2012 af chri273u (Slettet)

Mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. januar 2012 af lllGymnasieelevlll (Slettet)

Opg 1: Pythagoras siger: a2 + b2 = c2. C er altid hypotenusen, og a og b kateterne.

Derfor gælder det at 112 + 152 = c2. Altså er c (hypotenusen) 18,6.

Opg 2 løses på samme måde - du kan jo dele et kvadrat op i to retvinklede trekanter, hvor diagonalen svarer til hypotenusen i

de trekanter du lige har lavet ved at dele kvadratet. Kvadratets to sider bliver kateterne. 122 + 122 = c2.

Altså er c (diagonalen) ca. 17.


Skriv et svar til: Pythagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.