Matematik

Hjæælp!! til bevis af (cos v)^2+(sin v)^2=1

26. januar 2012 af rtb94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal tegne enhedscirklen og indtegne en trekant. Jeg skal benytte det til at påvise: (cos v)^2+(sin v)^2=1

Hvordan gør jeg det?!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2012 af Anxyous (Slettet)

Hint: Pythagoras sætning.


Svar #2
26. januar 2012 af rtb94 (Slettet)

Kan du give nogle flere hints? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2012 af Anxyous (Slettet)

Hvis du tegner en linje fra centrum af enhedscirklen til periferien, kan du tegne en retvinklet trekant, således at linjen er hypotenuse i trekanten. Så kan du benytte Pythagoras sætning til at beregne hypotenusen - som du jo kender i forvejen.


Svar #4
27. januar 2012 af rtb94 (Slettet)

mange tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: Hjæælp!! til bevis af (cos v)^2+(sin v)^2=1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.