Matematik

haster hjælp!!

26. januar 2012 af ibta (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, er der nogle som vil hjælpe !!

 

det er opg. 2008 i vejledende eksamensopgaver 2010 for a nivaua..

 

opgaven er vedhæftet!!

 

Vedhæftet fil: x2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Bestem først koordinaterne til cirklens centrum C og cirklens radius r. Beregn så afstanden fra C til linien.

b) De to tangenter har hver en ligning af formen

3x -4y +k = 0

Bestem de to værdier for k, hvor hvilke afstanden fra C til denne linie netop er r .


Svar #2
26. januar 2012 af ibta (Slettet)

i opg a har jeg fået r= 6 og centrum(2,3) er dette rigtigt?? hvad gør jeg så??


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Centrums koordinater er ikke korrekt; radius er korrekt.

Koordinaterne for det korrekte centrum indsættes i punkt-linie-afstandsformlen til beregning af dets afstand til linien l.


Svar #4
26. januar 2012 af ibta (Slettet)

hvad bliver centrum ?? 

 

hvilken forstår ikk 


Svar #5
26. januar 2012 af ibta (Slettet)

bliver centrum ikk (-3,-2)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4, #5

Cirklens ligning omskrives til

(x + 2)2 + (y - 3)2 = 36 = 62

Centrums koordinater er derfor (-2 , 3) .


Svar #7
26. januar 2012 af ibta (Slettet)

hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Følg vejledningen i #1.


Svar #9
26. januar 2012 af ibta (Slettet)

forstår ikk !


Svar #10
26. januar 2012 af ibta (Slettet)

Dist(A,l)= (3+4-4)/(√(3^2 )+4^2 )=  3/√25

 

er det rigtigt???


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Linien l's ligning er 3x -4y -4 = 0; centrums koordinater er C(-2 , 3). Afstanden fra C til l er da

d(C;l) = |3·(-2) -4·3 -4|/√(32+42) = |-6 -12 -4|/5 = 22/5

#10 -- nej, det er ikke rigtigt.


Svar #12
26. januar 2012 af ibta (Slettet)

er det så det man skal i opgave a?

 

hvad med b?


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja. I a) skal man jo finde afstanden fra C til l.

I b) skal man så løse ligningen |3·(-2) -4·3 +k| / √(32+42) = 6


Svar #14
26. januar 2012 af ibta (Slettet)

jamen jeg skal jo finde en ligning for hvert af de to tangenter


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja. Som forklaret i #1 er der to løsninger for k, der så indsættes i tangentens ligning.

Tangenterne skal være parallelle med linien med ligningen 3x -4y -4 = 0, og de skal have afstanden r = 6 fra cirklens centrum, så tangenterne har hver en ligning af formen 3x -4y +k = 0 . Man bestemmer så de to værdier for k, for hvilke afstanden til cirklens centrum netop er lig med cirklens radius r .


Svar #16
26. januar 2012 af ibta (Slettet)

forstår desværre ikke noget 


Brugbart svar (0)

Svar #17
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Hvad er det, du ikke forstår?


Svar #18
26. januar 2012 af ibta (Slettet)

vi er enige om, at afstanden er 22/5 ikke? men skal afstanden og radius ikke være ens? 


Brugbart svar (0)

Svar #19
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#18

Jo, det er afstanden fra linien l til cirklens centrum C . Linien l er ikke tangent til cirklen. Nu skal vi så parallelforskyde den linie, til den er tangent til cirklen.


Brugbart svar (0)

Svar #20
26. januar 2012 af AskTheAfghan

#18

Nej de skal ikke være ens i denne sammenhæng. Det ville være en god idé at du tager din matbog frem og læser om det.


Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.