Matematik
Løsningen er her, men passer det?
09. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
Kan I ikke se om jeg har dummet mig her:
1syvendedel (3a - 1) - 1femtedel (2a - 4) = 1
3/7a - 1/7 - 2/5a - 4/5 = 1
15/35a - 5/35 - 14/35a - 28/35 = 1
15/35a - 14/35a = 1 + 28/35 + 5/35
1/35a = 1+33/35
1/35a = 68/35
a = 68 ??
Er det rigtigt lavet!?
PS. Jeg og min ven er uenige om hvordan det endelige af dette ligningstk skal være:
g^2 = 2g
TAK!!
1syvendedel (3a - 1) - 1femtedel (2a - 4) = 1
3/7a - 1/7 - 2/5a - 4/5 = 1
15/35a - 5/35 - 14/35a - 28/35 = 1
15/35a - 14/35a = 1 + 28/35 + 5/35
1/35a = 1+33/35
1/35a = 68/35
a = 68 ??
Er det rigtigt lavet!?
PS. Jeg og min ven er uenige om hvordan det endelige af dette ligningstk skal være:
g^2 = 2g
TAK!!
Svar #1
09. september 2003 af Jean
Du kan jo prøve at sætte a = 68 ind i dit første udtryk :)
g^2 = 2g <=> g^2 - 2g = 0 <=> g(g-2) = 0 => g = 0 eller g-2 = 0.
g^2 = 2g <=> g^2 - 2g = 0 <=> g(g-2) = 0 => g = 0 eller g-2 = 0.
Svar #2
09. september 2003 af Rune G. (Slettet)
Nej det er ikke rigtigt med a = 68. Når du ganger ud giver det ikke:
3/7a - 1/7 - 2/5a - 4/5 = 1
Det giver:
3a/7 - 1/7 - 2a/5 + 4/5 = 1
Husk negative tal ganget sammen giver positivt.
Herved får du a = 12 som er det rigtige (check, som Ibiza Polar skriver, ved at indsætte i oprindelig formel og se om 1=1)
3/7a - 1/7 - 2/5a - 4/5 = 1
Det giver:
3a/7 - 1/7 - 2a/5 + 4/5 = 1
Husk negative tal ganget sammen giver positivt.
Herved får du a = 12 som er det rigtige (check, som Ibiza Polar skriver, ved at indsætte i oprindelig formel og se om 1=1)
Skriv et svar til: Løsningen er her, men passer det?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
