Matematik

Bestem linjestykket DE?

28. januar 2012 af HanneJH (Slettet)

Håber der er nogen der kan hjælpe med denne opgave, da jeg er lidt tabt.. 

På figuren ses en model af et trekantet rækværk ADE på en rutchebane. 
Det oplyses, at DE og BC er parallelle sat at linjestykke AE = 6, AC = 2 og BC =0,5 

Bestem linjestykket DE. 

Jeg er lidt lost, og håber I forstår hvordan trekanten ser ud og at I vil hjælpe lidt. :-) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2012 af peter lind

Du må komme med en bedre beskrivelse af systemet. du kan evt. lave en tegning i paint eller hvad du nu har.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2012 af Snobaca (Slettet)

Uden at vide helt præsist hvordan trekanten ser ud, ville jeg tror det er opgave om ens vinkelede trekanter, da DE og BC er parrallelle, men en skitse el. lign. være at fortrække som peter lind siger:)


Svar #3
28. januar 2012 af HanneJH (Slettet)

Jeg sender lige opgaveformuleringen så, så kan i se billedet af den.. sorry jeg ikke sendte det med i første omgang :-( 

Vedhæftet fil:Aflevering3.11 (1).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2012 af peter lind

Trekant ABC er ensvinklet med trekant ADE så. Da AE er 3 gange så stor som AE gælder der at DE er 3 gange så stor som BC


Svar #5
28. januar 2012 af HanneJH (Slettet)

er det bare så nemt?


Skriv et svar til: Bestem linjestykket DE?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.