Matematik

Permutationer

28. januar 2012 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Definitionen af permuation er

P(n,r) = n!/(n-r)!

Dette kommer vedkommende frem til i videoen ved en form for induktion

http://www.youtube.com/watch?v=Hg9R8buBUe0

Han kalder n = antal ting og r = antal pladser (som n ting kan placeres på)

Han siger ved 10:50, at hvis vi har n ting og r pladser, så er (n-r) det antal ting, der ikke er blevet placeret?

Er dette helt korrekt? Hvis ja, kan nogen forklare mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2012 af peter lind

Det er ikke en permuation. En permutation er en omflytning af elementerne, hvor antal elementer bevares altså svarende til r = n

.Det han siger er korrekt.

 


Svar #2
28. januar 2012 af placebo321 (Slettet)


Svar #3
29. januar 2012 af placebo321 (Slettet)

Okay tak for hjælpen. Jeg forstår ikke helt, hvorfor (n-r)! fakultet er det antal ting, der mangler at blive placeret. Kan du forklare mig det. Meget pædagoisk :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2012 af peter lind

Når du har tagett r ud af n ud og placeret dem på de r pladser er der n-r tilbage. Det er sikkert bedre forklaret i videoen(jeg kan ikke se den). Du kan også prøve med et praktisk eksempel derhjemme med knive, gafler, CD er eller lignende.


Skriv et svar til: Permutationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.