Fysik

opagve

28. januar 2012 af SøreKap159874 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgave som lyder sådan:

Hvor stor bliver temperaturstigningen, når man tilfører varmen 8,0 kJ til 65 mL glycerol ved stuetemperatur?

Jeg ved at:

8 kJ = 8000 J.

massefylde for glycerol: 1,26 g/cm^3.

c- værdi for glycerol: 2430 J/kg * C.

Formel for temperaturstigning:

detla t = den tilførte energi / masse * c-værdi.

det eneste jeg mangler er, at finde massen. Håber at nogle kan hjælpe mig med at finde masse ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2012 af peter lind

masse = massefylde*rumfang


Svar #2
28. januar 2012 af SøreKap159874 (Slettet)

vil det så sige at massen er = 65 Ml * 1,26 g/cm^3??


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2012 af peter lind

ja


Svar #4
29. januar 2012 af SøreKap159874 (Slettet)

når jeg multiplere vil jeg få 81,9.

MEn hvad vil enheden så være??


Skriv et svar til: opagve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.