Matematik

Stamfunktion til a^x

29. januar 2012 af multo26 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ti 89 kan ikke finde stamfunktionen til a^x og når ti 89 ikke kan så er jeg færdig...


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2012 af yamaharacing (Slettet)

http://www.wolframalpha.com/input/?i=integrate+a%5Ex


Svar #2
29. januar 2012 af multo26 (Slettet)

...som gårdsanger...


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2012 af Walras

Det kan den så godt. 

∫(a^x,x,k)=ax/ln(a)+k


Svar #4
29. januar 2012 af multo26 (Slettet)

En dejlig regnemaskine, den skal jeg nok få brug for!

Er der muligvis nogen der kan vise det i hånden?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2012 af mathon

                       ax = exln(a)

                       (ax) ' = (exln(a)) ' = ln(a)·exln(a) = ln(a)·ax

  hvoraf
                      1/ln(a) · (ax) ' = ax

                      (1/ln(a)·(ax) ' = ax

  og
                     ∫ (1/ln(a)·(ax) ' dx  = ∫ ax dx

                     ∫ ax dx = 1/ln(a) · ax  + k

 


Skriv et svar til: Stamfunktion til a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.