Matematik

Cirkelring

29. januar 2012 af mogens91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg ved, at man kan finde arealet af en cirkelring vha. formlen: π*(R-r2).

 

Men ifølge denne opgave, skal man vise, at arealet af cirkelring er lig med arealet af en cirkel med AB som diameter. 

Er der ikke nogen, der kan hjælpe

 

Vedhæftet fil: 2356.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2012 af den første mohikaner

Det er Pythagoras du skal bruge.

Forestil dig en trekant ACP.

vinklen i P er 90 grader.

dvs

AP2 + CP2 = AC2

vi ved at

CP = r

AC = R

der indsættes

Prøv selv om du kan se det herfra

 


Skriv et svar til: Cirkelring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.