Matematik

HJÆÆÆLP!

29. januar 2012 af baaby (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen! Er igang med nogle øveleser og har en opgave det lyder således!  

 

Den årlige omsætning på spil i danmark fir perioden 2000-2004 med tilnærmelse beskrives ved modellen  y = 2,5x + 10,5  hvor y er omsætning målt i mia. kr og x er antal efter 2000 .
 

a) hvad fortæller  tallene 2,5 og 10,5 omsætning på spil?
 

b) bestem omsætning i 2005 ifølge modellen. Kommenter modellen, når det oplyses, at omsætningen i 2005 var 2,68 mia. kr                            

 

Håber i kan hjælpe mig, er fuldstændig gået i stå  :)                                                                                                                                                                  

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2012 af den første mohikaner

Prøv at undersøg hvor stor omsætningen er i år 2000 ved at sætte nul ind på x's plads.

Hvad er resultatet og hvor står det i ligningen

Derefter

indsæt 1, 2, 3 og 4 svarende til år 2001, 2002, 2003 og 2004.

Hvad er den årlige stigning ? Hvor står dette tal i ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2012 af klimasven (Slettet)

a) Sæt x=0 hvilket svarer til år 2000 og beregn y. så kan du se hvad 10,5 betyder

Sæt derefter x=1, hvilket svarer til 2001. og beregn y

Træk disse to tal fra hinanden og du ved hvad 2,5 fortæller.

 

b) Find den x værdi som svarer til 2005 og sæt ind i modellen.


Svar #3
29. januar 2012 af baaby (Slettet)

forstår det virkelig ikke! :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2012 af den første mohikaner

y = 2,5x + 10,5

hvad får du y til at være når x = 0

?


Svar #5
29. januar 2012 af baaby (Slettet)

har regnet det ud, men tror det er forkert, men tak for hjælpen.


Skriv et svar til: HJÆÆÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.