Matematik

trigonometri

29. januar 2012 af saja1994 (Slettet) - Niveau: A-niveau

sidder med en aflevering, der driller lidt er efterhånden en smule lost, så jeg håber der er nogle der kan hjælpe mig! 

i en vilkårlig trekant ABC. hvor c er 7 og hb er 5 og A er 45,58 grader.

arealet af trekant ABC er 25

bestem b:

hvordan gør jeg det? det er en spidsvinklet trekant. 

 

håber der er nogle der kan hjælpe mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt den velkendte formel for trekantens areal

T = (1/2)·hb·b

Man kender T og hb .


Svar #2
29. januar 2012 af saja1994 (Slettet)

ja det har jeg prøvet, kan ikke lige finde ud af hvordan jeg skal få b til at stå selv? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man isolerer b:

b = 2T / hb


Svar #4
29. januar 2012 af saja1994 (Slettet)

kan det passe at det giver 10? :)

b=2*25/5?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja. Det kan jo ikke være andet.


Svar #6
29. januar 2012 af saja1994 (Slettet)

okay, tak for det! :)


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.