Matematik

differentation af f(x)=3*sinx-0,5*cosx

30. januar 2012 af FJ1990 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal bestemme den afledede af f(x)=3*sinx-0,5*cosx

Jeg ved at den afledede til sinx er cos x, og ligeledes er den afledede af cosx, -sinx.

Dog forstår jeg ikke hvordan den skal give f'(x)=pi*cosx/60+pi*sinx/360.

Jeg har ledt i mine bøger, men kan ikke finde nogen formel jeg kan bruge. Ps. denne skal regnes uden TI-89'er.

Er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2012 af AskTheAfghan

f(x) = 3·sin(x) - 0.5·cos(x)

f '(x) = (3·sin(x))' - (0.5·cos(x))' = 3·cos(x) - 0.5·-sin(x) = 3·cos(x) + 0.5·sin(x)

Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1136491


Svar #2
30. januar 2012 af FJ1990 (Slettet)

Tak for svar. Jeg tænkte nok min lommeregner var indstillet forkert.


Skriv et svar til: differentation af f(x)=3*sinx-0,5*cosx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.