Matematik

tjek: er det rigtigt?

18. januar 2012 af mitjilo (Slettet) - Niveau: B-niveau

der differentieres:

Vy(t)= (  -74pi/15*sin( (2pi/15)t )  )'

=148pi^2/225*cos( (2pi/15)*t)

er det korrekt?
for min lommeregner viser det vedhæftede billede, med pi^3 etc. 
er der evt. noget galt mid min lommeregmer eller måden jeg skriver på?

Vedhæftet fil: 2c.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2012 af AskTheAfghan

Din lommeregner har differentieret rigtigt - men det er ikke den resultat du skal bruge.

Benyt derfor RADIAN-funktion istedet for DEGREE-funktion.

Vy(t) = (-148π2cos(2π·t / 15)) / 225


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Dit udtryk her er ikke korrekt, da der er en fortegnsfejl. Hvis

Vy(t) = -(74π/15)·sin( (2π)/15)t ) , er

Vy(t)' = -(74π/15)·(2π)/15)·cos( (2π)/15)t )

          = -(148π2/225)·cos( (2π)/15)t )

Lommeregneren har ganget med π/180


Svar #3
18. januar 2012 af mitjilo (Slettet)

okay, mange tak begger to:) den med fortegnsfejlen havde jeg heller ikke set, og jeg skal nok prøve at huske at regne i radian i stedet.


Svar #4
18. januar 2012 af mitjilo (Slettet)

men hvis man ganger med pi/180 så får man det i radianer, ikke?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det kommer ud, hvis lommeregneren "tror", at argumentet til de trigonometriske funktioner er indsat i grader. Så skal argumentet implicit ganges med π/180 for at få det matematisk korrekt, og derfor kommer der den faktor ud ved differentiationen. Normalt i matematik regner man altid med, at argumenter til trigonometriske funktioner er i radianer.


Skriv et svar til: tjek: er det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.