Matematik

Monotoniforhold

30. januar 2012 af Pazzo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem, uden brug af CAS, monotoniforholdende for: f(x) = 1/3x3-2x2

 

Jeg kan finde ud af, at løse den ved hjælp af CAS, men hvordan gør man uden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2012 af mathon

 

       f '(x) = x2 - 4x = x(x - 4)


Svar #2
30. januar 2012 af Pazzo (Slettet)

jamen hvad siger det om monotoniforholdende?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2012 af mathon

         fortegnsvariation for  f '(x):                +           0              -             0           +
                                                x:    _____________0______________4_____________
                       monotoni for f(x):         
voksende     lok max   aftagende    lok min    voksende

 

Svar #4
30. januar 2012 af Pazzo (Slettet)

Er godt klar over man skal lave en monotonilinje, men det jeg ikke kan forstå er hvordan du er fundet frem til den lokale minimum og maksimums-sted?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2012 af mathon

              du kender vel sammenhængen
                     
                       f '(x)>0 for x∈[a;b] ⇔ f(x) er voksende for x∈[a;b]

                       f '(x)<0 for x∈[b;c] ⇔ f(x) er aftagende for x∈[b;c]


Svar #6
30. januar 2012 af Pazzo (Slettet)

Jo det er jeg bekendt med, men har stadigvæk svært ved, at forstå hvorledes du får tallene fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2012 af mathon

ekstrema kræver
                                      f '(x) = x2 - 4x = x(x - 4) = 0


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.