Matematik

(4x+4)/3 = 2x-6

30. januar 2012 af Milena11 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har et enormt problem i matematik. Jeg er elendig til ligninger, og ved ikke hvordan jeg skal løse denne her rigtigt: (4x+4)/3 = 2x-6. 
På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2012 af Walras

(4x+4)/3=2x-6 <=>

Gang med 3 på begge sider af lighedstegnet, så

4x+4=6x-18 <=>

Saml konstanter på den ene side af lighedstegnet og variablen på den anden, så

2x=22 <=>

Divider med 2, så

x=11


Svar #2
30. januar 2012 af Milena11 (Slettet)

Smart... Tusind tak!


Skriv et svar til: (4x+4)/3 = 2x-6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.