Matematik

(2x-4)/(x^23x+2) = (p/(x-1)) + (q/(x-2))

31. januar 2012 af denis123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa.

Jeg vedi kke helt hvordan jeg skal klacificere lige denne del af opgaven, men det hører sammen men integration osv.

Jeg har ingen ide, hvordan jeg finder p og q

 

Det skal også vides, at løsningerne til ligningen x2- 3x + 2 er x = 2 og x = 1

Nogle måder at løse dette på, for det ligner noget som er lidt for kompliceret, af noget som jeg ikke rigtigt var forberedt på...


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2012 af peter lind

Skal der så ikke på venstre side i nævneren stå x2-3x+2 ? Hvis det er tilfældet skal du gange på begge sider med den nævner. Endnu nemmere hvis du ser efter er x-2 faktorer i tæller og nævner så du kan forkorte den  ud.


Skriv et svar til: (2x-4)/(x^23x+2) = (p/(x-1)) + (q/(x-2))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.