Matematik

Bestemme koordinater!?

01. februar 2012 af aatgsue (Slettet) - Niveau: A-niveau

a) Bestem koordinaterne for punkt A

 

En linie m tangere grafen for f i punktet A.

b) betsm vinklen mellem linie m og grafen for g.

 

 

- Håber der er nogen der kan og vil hjælpe mig.

Billedet har jeg vedhæftet som PDF

 

OBS. opgaven skal afleveres imorgen, så god tid.

Vedhæftet fil: opgave 5B.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Løs ligningen

2sin(x) + 1 = (1/2)x

ved hjælp af et CAS værktøj.

b) Bestem hældningskoefficienterne til graferne for f(x) og g(x) i punktet A. Vinklen kan så bestemems som vinklen mellem de to tangenters retningsvektorer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

A = (2.912 , 1.456)
 

f ' = 2cosx
 

f '(A) = 2cos(2,912) = -1,947
 

m's vinkel med x-aksen = tan^-1(½) = 26,565 gr.
 

f's vinkel med x-aksen i punktet = tan^-1(-1,947) = -62,814 gr.
 

vinkel ml. m og f = 26,565-(-62,814) = 89,38 grader

- håber, du når det . . .

;-)


 


Skriv et svar til: Bestemme koordinater!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.