Matematik

Opgave om fortjeneste

02. februar 2012 af Nolleh (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg vil gerne have hjælp til at få rettet denne opgave, som jeg har lavet - er det den korrekte udregning?

Tøjforretningen "Modwear" har indkøbt 175 t-shirts til 56 kr. pr. stk. De 88 af trøjerne sælges med 80% fortjeneste. Resten sælges på udsalg for 69 kr. pr. stk.


a) Hvor meget tjente "Modwear" i alt på trøjerne?

b) Hvor mange % udgjorde fortjenesten?
___________________________________________________________________________________________

a) De samlede udgifter ved indkøb af de 175 T-shirts = (175 stk)·(56 kr/stk)      =                 kr 9.800,00

     Fortjenesten ved salg af de 88 T-shirts = (88 stk)·(56 kr/stk)·0,80                  =               kr 3.942,40

     Fortjenesten ved salg af de (175-88) T-shirts = ((175-88) stk)·(69-56) kr/stk  =                kr 1.131,00

     Fortjenesten i alt                                                                                                 =              kr 5.073,40

b) Fortjenesten i procent af de samlede udgifter = (5.073,40 / 9.800,00)·100%     =                51,8%


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2012 af nielsenHTX

Det ser rigtigt ud. Er enig med begge resultater. </o:p>


Skriv et svar til: Opgave om fortjeneste

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.