Matematik

Muren

03. februar 2012 af matematikapollo (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Badeværelset

Den ene side er 2,90m og den anden side er 4.30m

 

Opgave 1

Tegn en grundplan af badeværelset i målestoksforholder 1 : 25

Den ene side bliver = 7,25cm 

Den anden side bliver = 10,75cm

Så den opgave har jeg løst

 

Opgave 2

I et hjørne af badeværelset skal der være en bruseniche. set oppefra har brusenichen form som en kvart cirkel med en radius på 100 cm.

Tegn brusenichen ind på gundplanen.

Det har jeg også gjort

 

Opgave 3

Der skal lægge kvadratiske fliser i brusenichen, så hele brusenichen bliver fyldt ud. en flise har en sidelængde på 25 cm, når der også er afsat plads til fuge.

Undersøg og vis, hvor mange fliser der skal bruges til brusenichen.

 

Opgave 4

Til resten af gulvet skal der bruges en anden type fliser. Hun vil købe en type flise, som sælges i kasser med 2,40mi hver.

Vis, hvordan man kan beregne, hvor mange kasser med fliser der skal købes.

 

Opgave 5

Ingen

 

Opgave 6

Der skal bruges fliseklæb til at lægge fliserne på badeværelset. Der skal bruges ca 2,9 kg fliseklæb pr. kvadratmeter.

Hvor mange kilogram fliseklæb skal der bruges i alt?

 

Opgave 7

Fliseklæb sælges i poser med 25 kg og i poser med 5 kg. Prisen for 25kg er 114kr og prisen for 5kg er 39kr.

Undersøg, hvilke poser fliseklæb det bedst kan betale sig at købe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2012 af mette48 (Slettet)

Den ene side er 2,90m og den anden side er 4.30m

På den ene led skal der bruges 2,9 / 0,25 fliser    husk at du kun kan købe hele fliser, så der skal rundes op til helt tal

på den anden led er der  4,3 / 0.25 rækker med fliser fliser

   rækker med         filser i hver


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

1)  er ikke rigtigt

725 cm / 25 = ? cm

.430 cm / 25 = ? cm


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

UPS!

Ikke 725 men 290 ;-)


Skriv et svar til: Muren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.