Matematik

Beviser for brøkregneregler

04. februar 2012 af Mørkelyd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Findes der nogle beviser for de generelle brøkregneregler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Mener du

(a/b) + (c/d) = (a·d)/(b·d) + (c·b)/(b·d) = (1/(b·d)) · (a·d + c·b) = (a·d + c·b) / (b·d) ?


Svar #2
04. februar 2012 af Mørkelyd (Slettet)

Ja sådan nogle i den stil,  og f.eks (a/b)+(c/b)=((a+c)/b))


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Din bog.


Svar #4
04. februar 2012 af Mørkelyd (Slettet)

#3

Nice svar douchebag ! Men jeg har ingen bog eftersom jeg ikke har matematik længere.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Din hjerne. (Spørg Google, for at have et hurtigt svar)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Som du skrev at

(a/b)+(c/b)=((a+c)/b))   da nævneren er idenstiske for hvert led, skal de lægges sammen

ligeledes skrev Andersen11

(a/b) + (c/d) = ((a·d) / (b·d)) + ((c·b) / (b·d)) = (a·d + c·b) / (b·d)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2012 af YesMe (Slettet)

(a/b) ± (c/d) = (ad ± bc) / bd

(a/b) · (c/d) = (ac) / (bd)

(a/b) : (c/d) = (a/b) · (d/c)


Svar #8
05. februar 2012 af Mørkelyd (Slettet)

#7

 

Tak, men dem er jeg bekendt med - det jeg ledte efter var mere beviser for de udtryk du opskriver. Findes disse?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Når du spørger efter beviser for disse regneregler, må du samtidig gøre det klart, hvad der er forudsætningerne i en talteoretisk teori, og hvad der er gået forud i teorien indtil det det sted, hvor man ønsker at bevise det. Der er flere forskellige måder, hvorpå man kan opstille en aksiomatisk talteori for de reelle tal ud fra de hele naturlige tal, og det vil føre for vist, at gennemgå alt det her.

I #1 har jeg forsøgt at vise udtrykket for addition af brøker.


Svar #10
05. februar 2012 af Mørkelyd (Slettet)

Altså jeg har gået i 3.g med mat på A, men altså måske er beviserne over det faglige niveau. Forudsætningerne i en talteoretisk teori - ved ikke helt hvad jeg skal svare til det?

 


Svar #11
05. februar 2012 af Mørkelyd (Slettet)

?


Skriv et svar til: Beviser for brøkregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.