Matematik

Cosinusrelationer

05. februar 2012 af Mariiiaaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder med en matematik opgave som jeg slet ikke kan finde ud af, håber der er nogle som kan hjælpe mig hurtigst muligt.. 


1) I en trekant er sidelængderne 5, 8 og 10. Fra et hjørne trækkes medianen m til midten af siden med længden 8. Beregn længden af m.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2012 af SuneChr

ΔABC . Medianen ma   fra A på |BC| = 8 findes ved at indsætte i median formlen

                    ma  =  √ (b2/2 + c2/2 - a2/4)                 a = 8 ,  b = 10  og  c = 5


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Som supplement kan denne tråd konsulteres https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1144602


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. februar 2012 af v1717 (Slettet)

kig i den tråd jeg har oprettet.. :-) jeg sidder med akkurrat den samme opgave.


Svar #4
05. februar 2012 af Mariiiaaa (Slettet)

tak allesammen har fundet en løsning nu :) 


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. februar 2012 af v1717 (Slettet)

hvad har du fået den til? jeg fik det til 6,87


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Svaret kan du også se i den anden tråd.


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. februar 2012 af v1717 (Slettet)

jeg spurgte bare maria for at sammenligne resultater :-)


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Men eftesom dit resultat ikke er korrekt, er det måske bedre, hvis Maria sammenligner med den anden tråd.


Skriv et svar til: Cosinusrelationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.