Matematik

Cirkler og Trigonometri

05. februar 2012 af momix (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

 

Jeg har denne Trigonometri 'opgave som jeg ikke rigtigt aner hvordan man løser. Jeg kan aflæse, at cirklen har radius

1 og  centrum i (0,0), da enhedencirklen  er indtegnet i koordinatsystemet. Jeg skal indtegne vinklerne v og w i

enhedcirklen så følgende er opfyldt:

v er en spids vinkel med Sinv= 0,9 og w er en stump vinkel med Sinw = 0,9

 

Hvordan gøre jeg, gerne nem forklaring og eksampler.

 

Ps: har vedhæftet cirklen. 

Vedhæftet fil: cirklen.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2012 af peter lind

Du slår det op på din lommeregner. Den leverer den spodse vinkel. Den stumpe får du ved at trække den spidse vinkel fra 180º eller π hvis du regner i radianer.


Svar #2
05. februar 2012 af momix (Slettet)

Hej Peter,

 

Altså du mener 0,9 - 180º eller (sin(0.9) * 100) - Pi = 75.1910983 , hvis det ikke sådan ' kan du forklare dybere. Trin for trin.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2012 af peter lind

Nej. Jeg kender ikke din lommeregner og de er ikke ens. På min skal man taste 0,9 [inv] [sin] men det kan være anderledes på din.


Svar #4
05. februar 2012 af momix (Slettet)

Selvfølgelig er lommeregner ikke ens, men metoden burde være det samme i princippet, ligesom formler.

 

Skal jeg finde hvad sinus 0.9 ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2012 af peter lind

Nej du skal finde v så sin(v) = 0,9


Svar #6
05. februar 2012 af momix (Slettet)

Du siger jeg skal finde v, men er v ikke 0,9 ?

 

Grunden, at jeg siger v = 0,9  : sin(v) = 0,9

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2012 af peter lind

v og sin(v) er ikke det samme. Du skal slå den inverse til sinus op på din lommeregner. altså invsin(0,9)


Svar #8
05. februar 2012 af momix (Slettet)

Pi / 0.9 = 3.4906585

sin(3.4906585) = -0.34202014 ??


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. februar 2012 af mathon

      sin-1(0,9) =
                              64,16º       skæring mellem y = 0,9 og cirklen i 1. kvadrant

                              115,84º     skæring mellem y = 0,9 og cirklen i 2. kvadrant

   
     sin(180º-V) = sin(V)  supplementvinkler har samme sinus-værdi


Svar #10
05. februar 2012 af momix (Slettet)

Tusind tak mathon!!

 

sin-1(0,9) =  64.1580672368 º

 

hvordan skal det tegnes, det , det mit problem er...


Svar #11
05. februar 2012 af momix (Slettet)

Hvordan ved du, at 64,16º er 1. kvadrant og 115,84º 2. kvadrant 

Kort sagt, skal jeg bare tegne 64,16º med vinkel måleren og 115,84º?


Skriv et svar til: Cirkler og Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.