Fysik

Ellære

05. februar 2012 af brainiak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Please hjælp gutter med følgende opgave :)

Wolframtråden i en glødelampe har tværsnitsarealet 5,0*10 -10 m2 og resistansen 60 ? ved 273 K. a)Beregn trådens længde. b)Når lampen lyser, er temperaturen 2300 K. Wolframs temperaturkoefficient sættes indenfor det givne temperaturinterval til 0,005 K -1. Beregn glødetrådens resistans, når lampen er tændt. c)Hvor mange gange er resistansen forøget?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2012 af peter lind

Brug R = ρ0*L/A   R modstanden ρ0 den specifikke modstand, L er længden og A er tværsnitsarealet.


Svar #2
06. februar 2012 af brainiak (Slettet)

Hvad er den specifikke modstand for wolfram?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2012 af mathon

           ρWolfram = 5,6 x 10-8 Ωm


Svar #4
06. februar 2012 af brainiak (Slettet)

Kan ikke komme længere end dette: 60? = 5,6*10-8*L / 5,0'10-10. Jeg skal finde L (længden)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2012 af mathon

        
                               R = ρ·L/a

                               L = R·a/ρ = (60 Ω)·(5,0·10-10 m2) / (5,6·10-8 Ωm) = 0,5357 m = 53,57 cm


Svar #6
06. februar 2012 af brainiak (Slettet)

#5


        
                               R = ρ·L/a

                               L = R·a/ρ = (60 Ω)·(5,0·10-10 m2) / (5,6·10-8 Ωm) = 0,5357 m = 53,57 cm

Tusind tak for hjælp )


Skriv et svar til: Ellære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.