Matematik

Finde vinkler - ligebenet

05. februar 2012 af PersNabo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

 

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal finde vinklerne i en ligebenet trekant og jeg kan ikke finde ud af hvilken formel jeg skal bruge længderne er 10, 10 og 15


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2012 af NejTilSvampe

cosinus


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan benytte cosinusrelationerne. Man kan også benytte, at højden på grundlinien i en ligebenet trekant deler grundlinien i to lige store stykker; derved finder man let cosinus til en af vinklerne ved grundlinien, og topvinklen findes ved at benytte, at vinkelsummen er 180º, dvs

cos(A) = cos(B) = (15/2) / 10 = 0,75

C = 180º - 2A


Skriv et svar til: Finde vinkler - ligebenet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.