Matematik

Monotoniinterval

06. februar 2012 af brainiak (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder fast med følgende opgaver ; Opgaven er lavet til at løses både med håndkraft og med CAS.
Find monotoniintervaller, lok max og lok min for følgende funktioner:

a) f(x) = 3x3 – x2 – 8x + 5

b) g(x)= (lnx)/x2

c) h(x)=ln(sin(x))

ville være meget taknemmelig  hvis I kunne også vise hvordan man løser ved hjælp af CAS

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2012 af mathon

a)
               Define f(x) = 3x^3 - x^2 - 8x + 5

               Define g(x) = d(f(x),x)

monotoniintervalgrænser

               solve(g(x)=0,x)

         
 


Svar #2
06. februar 2012 af brainiak (Slettet)

#1


a)
               Define f(x) = 3x^3 - x^2 - 8x + 5

               Define g(x) = d(f(x),x)

monotoniintervalgrænser

               solve(g(x)=0,x)

         

Jeg får bare et svar på CAS, der siger "Done" ) Hvad med resultatet og løsningsproceduren ?

På forhånd Tak, Sean


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2012 af mathon

 

        solve(g(x)=0,x)


Skriv et svar til: Monotoniinterval

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.