Matematik

bestem a og b

07. februar 2012 af Saraxoxo (Slettet) - Niveau: C-niveau


Sammenhængen mellem kropsvægt og skeletvægt for pattedyr kan med god tilnærmelse beskrives ved modellen
y = b*x^a   ,
hvor x  er kropsvægten, målt i kg, og y  er skeletvægten, målt i kg.
Et menneske, der vejer 70 kg, har typisk en skeletvægt på 5,9 kg.
En hund, der vejer 20 kg, har typisk en skeletvægt på 1,5 kg.


a) Benyt disse oplysninger til at bestemme tallene  a og n .

Skeletvægten for en elefant er 787 kg.
b) Benyt modellen  til at bestemme elefantens kropsvægt.

En katteejer har to katte, en bengalkat og en siameserkat. Bengalkatten vejer 50% mere en siameserkatten.
c) Hvor mange procent er bengalkattens skeletvægt større end siameserkattens skeletvægt?


Brugbart svar (5)

Svar #1
07. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Man skal sikkert bestemme a og b. Benyt de to sæt oplysninger, for mennesket og for hunden, til at opstille to ligninger til bestememlse af a og b.

b) Benyt modellen til at løse ligningen 787 = b·xa

c) Beregn, ved hjælp af modellen,

[ (y(1,5x) - y(x)) / y(x) ] · 100%


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. februar 2012 af Julllll (Slettet)

Her kan du se udregning og resultat http://mimimi.dk/afleveringsopgaver/uge/16/2HF073-svar.pdf
Vedhæftet fil:2HF073-svar.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2015 af 123434 (Slettet)

c)

Bengal vejer 50% mere end siameser, altså bengalens kropsvægt er 50% større end siameserens. x=kropsvægt og y=skeletvægt

Fx=1+50/100=1,50

Fy=Fxa

Fy=1,501,0931=1,5577(55,77%)

Bengalens skeletvægt er 55,77% større end siameserens


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis man runder korrekt af til 2 dec, bliver det 55,78%, men det er sikkert tilstrækkeligt at angive resultatet som 56%.


Skriv et svar til: bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.