Matematik

Sinus

08. februar 2012 af simonlinn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,jeg har brug for hjælp til at finde lille c og store C.

Spørgsmålet lyder: Berit tegner en trekant ABC der opfylder A=40° , a=5 og b=4.

1) Beregn de resterende vinkler i trekanten.

 

Jeg har fundet B, men ved ikke hvordan jeg kommer videre?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2012 af mathon

  vinkel B er mindre end 40º     - overfor en mindre side ligger en mindre vinkel

                                 sin(B) / b = sin(A) / a  og   B<40º


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Hvis du har fundet vinkel B, finder du vinkel C ved at benytte, at vinkelsummen er 180º . Siden c findes så til sidst ved at benytte sinusrelationerne endnu en gang.


Skriv et svar til: Sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.