Matematik

HASTER: Omskriv den binære logaritme til titalslogaritmen

10. februar 2012 af denis123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har nogen ide, men eri kke sikker

 

log(x) = 10x

2x = eln2 * x

x = log22x = log2eln2 * x

 

kan ikke rigtigt komme videre

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2012 af mathon

alle logaritmefunktioner er proportionale

                                 log2(x) = k·log10(x)      for ∀x∈R+
hvoraf
                                 k = log2(2) / log10(2)

                                 k = 1 / log10(2)

hvorfor
                                 log2(x) = (1/log10(2))·log10(x)    
eller skrevet
                                 log2(x) = log10(x) / log10(2)

                                


Svar #2
10. februar 2012 af denis123 (Slettet)

tak

så det vil sige at log2(x) = log10(x) / log10(2) som dermed betyder at log2(x) <=> log10(2) <=> 102 ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2012 af mathon

      

             "...som dermed betyder at log2(x) <=> log10(2) <=> 102 ???"      er noget vrøvl


Svar #4
10. februar 2012 af denis123 (Slettet)

aja


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2012 af SuneChr

# 0  Jeg ville nok ikke, i situationen her, vælge at bruge glosen "binære", idet ordet leder tanken hen på 2-tal-systemet, som er noget helt andet. At kalde logaritmefunktionen 2-tals logaritmen, er fint, ligesom vi siger 10-tals logaritmen, hvor vi normalt bare siger, logaritmen, når grundtallet 10 er underforstået. Men det er ikke forkert at sige binær om tallet 2.


Skriv et svar til: HASTER: Omskriv den binære logaritme til titalslogaritmen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.