Matematik

Trekanter!

11. februar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hej..

Nogle, som har et forslag til denne figur?

 

b) Bestem længden af højden AH.

Jeg har vedlagt figuren, og opgave a) dertil

 

PÅ forhånd tak!

Vedhæftet fil: trekanter.docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
11. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Vinkel B i trekant ABC beregnes ud fra vinkelsummen, og derfor kendes vinkel B i trekant ABH (altså vinkel ABH). Derfor er

|AH| = |AB| · sin(<ABH) = 10,3 · sin(180º - (180º-34,1º-24,4º)) = 10,3 · sin(34,1º+24,4º)


Svar #2
11. februar 2012 af matematiklytter (Slettet)

er det så Sin(ABH) = b/c

c * sin(ABH) = b

10,3 · sin(180º - (180º-34,1º-24,4º)) = b

10,3 · sin(34,1º+24,4º) = b

8,78 = b

er dette korrekt?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er logisk forkert at kalde det b og c, når det ikke drejer sig om trekant ABC. Talmæssigt er det svaret for |AH| som vist i #1.


Svar #4
11. februar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Okay, men hvordan skal start forskriften lyde? jeg skal jo isolere |AH|


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det følger jo af, at AH er katete i en retvinklet trekant ABH, hvor man kender hypotenusen og den ene vinkel, som angivet i #1.


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Det ser ud til, at du selv har tegnet trekanten, der får os til at tro, at målingerne er sådan, som det er - men det gør det ikke (altså, det forvirrer os lidt). Men, det betyder ikke noget, alligevel, for det giver bedre overblik over hvordan det ser ud :o)

Vinkel B til trekanten ABH; (360 - 2·(180 - (34.1 + 24.4)))/2 = 58.5º     , så θ = 58.5º

Længden af AH; sin(θ) = |AH|/|AB|  .. isoler |AH|.


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det var da en kringlet måde at skrive det på : (360 - 2·(180 - (34.1 + 24.4)))/2 . Vinkel ABH er supplementvinkel til vinkel ABC og er derfor lig med summen af de andre vinkler i trekant ABC, som det også er angivet i #1.


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Beregningen i det vedlagte af siden BC i spm a) er i øvrigt ikke korrekt. |BC| beregnes ved hjælp af sinusrelationerne i trekant ABC:

sin(C) / |AB| = sin(A) / |BC| , hvoraf

|BC| = |AB|·sin(A) / sin(C) = 13,98

 


Skriv et svar til: Trekanter!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.