Fysik

HASTER

11. februar 2012 af rosina? (Slettet)

Jeg har fysik på B og vil meget gerne høre om I kan hjælpe mig med følgende opgave. Det skal siges, at jeg selv har prøvet at løse opgaven og indtil nu ved jeg følgende *


Opgave 3:
1 mol O-H - bindinger har en samlet bindingsenergi på 467 kJ.

a) Hvilken bølgelængde har lys nm med en fotoenergi, der svarer til energien af én O-H - binding?

* Jeg skal bruge følgende formel: lambda = (h*c)/E

Slår man op i databogen er:

1. h = 6,626*10^-34 J s (dette er en konstant)
2. c = 3,00 * 10^8 m/s (lysetshastighed)

Det er netop her jeg sidder fast.. håber nogen vil hjælpe

På forhånd tak !



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2012 af mathon

  h·c = 1,98645·10-25 J·m 

en enkelt binding har energien
                            Eenkelt = Emol / NA = (467·103 J/mol) / (6,02214·1023 1/mol) = 7,75472·10-19 J

                             

                           Efoton = h·c / λ = Eenkelt = 7,75472·10-19 J

                           h·c / λ = 7,75472·10-19 J

                           λ = (h·c) / (7,75472·10-19 J) = (1,98645·10-25 J·m) / (7,75472·10-19 J) = 2,5616·10-7 m =

                                                                                                                          256,16·10-9= 256,16 nm      


Skriv et svar til: HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.