Matematik

Løs p'(t)=0

12. februar 2012 af emiliehvc (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-) 

Er der en som kan hjælpe mig med at løse p'(t)=0?

Ligningen hedder: P(t) = 1000/(1+e4,8-0,7t)

Jeg ved at resultatet skal give 5,76, men jeg kan ikke få det til at passe. 

 

Samt at hjælpe mig med løse p''(t)=0 bagefter. 

 

På forhånd tak! 

 

 

   

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. februar 2012 af mathon

                                      p '(t) = -1000/(1+e4,8-0,7t)2  ·  (1+e4,8-0,7t) '

                                      p '(t) = -1000/(1+e4,8-0,7t)2  ·  (0+e4,8-0,7t)·(-0,7)

                                      p '(t) = 700e4,8-0,7t/(1+e4,8-0,7t)2 > 0
hvorfor
                                     
                                      p '(t) = 0 ikke har nogen løsning

men
                                      p '(0) har en løsning
 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. februar 2012 af SuneChr

p'(t) → 0   for   t →  ± ∝          0 bliver den ikke.

Asymptoter for p(t)     y = 1000  og  y = 0


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. februar 2012 af mathon

                                      p '(0) = 700e4,8-0,7·0 / (1+e4,8-0,7·0)2

                                                 700·e4,8 / (1+e4,8)2 = 5,67

                                    


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man har

p(t) = a/(1 + b·e-kt) ,

1/p(t) = (1/a) + (b/a)·e-kt ,

-p'(t)/p(t)2 = -k·(b/a)·e-kt = -k·(1/p(t) - 1/a) , hvorfor

p'(t) = k·(1 - p(t)/a)·p(t) = (k/a)·(a - p(t))·p(t) ,

hvoraf man ser, at p(t) er en løsning til den logistiske differentialligning. Man har da

p''(t) = -(k/a)·p'(t)·p(t) + (k/a)·(a - p(t))·p'(t)

        = (k/a)·(a - 2p(t))·p'(t)

Da p'(t) ≠ 0 , har vi

p''(t) = 0 ⇒ a - 2p(t) = 0


Svar #5
12. februar 2012 af emiliehvc (Slettet)

#4 - er du sikker på det?

For min oprindelige 'formel' hedder jo som sagt: P(t)=1000/(1+e4,8-0,7t)

Så hvor får du p(t) = a/(1 + b·e-kt) fra?

 

Svar #6
12. februar 2012 af emiliehvc (Slettet)

#3 - det fik jeg det også til :-) 

 

Brugbart svar (1)

Svar #7
12. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man aflæser så med formen i #4, at

a = 1000 , b = e4,8 , k = 0,7


Svar #8
12. februar 2012 af emiliehvc (Slettet)

#7 - Nå ja, selvfølgelig :-) Tak! 

 

Skriv et svar til: Løs p'(t)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.