Fysik

hubble

13. februar 2012 af PedoPandaPropaganda (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er ikke hundrede for at jeg har løst denne opgave rigtig, tror jeg laver kludder i mine enheder =)

b) Beregn den nuværende afstand

Vi bruger hubble:
V=H_0*r
Hvor v er radialhastigheden, r er afstanden og H er hubblekonstanten.
Vi kender at hubble var 21.569 km/s/mlysår og V var 1.5*10^7  m/s, vi skal derfor isolere r
V=H*r
r=V/H=(1.5*10^7  m/s)/(21.569 km/s/mlysår)=6.95*10^5  m


Svar #1
13. februar 2012 af PedoPandaPropaganda (Slettet)

er jeg rigtig eller forkert på den? =)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2012 af Enhver (Slettet)

Ja, dit resultat er nu lidt lille,   Jeg får det til  6.58*1024 m

 


Svar #3
13. februar 2012 af PedoPandaPropaganda (Slettet)

hvorledes gør du det? =)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2012 af Enhver (Slettet)

Jo altså, jeg brugte lommeregner. 

Men det må have været et sted i enheden km/s/mlysår det er gået galt for dig. 

H = 21.569 km/s/mlysår = 21.569 km / (s·10lysår) = (21.569 ·1000 m) / (s·106 · 9.46·1015 m)

r = v/H = (1.5·107  m/s) / ( (21.569 ·1000 m)/(s·106 · 9.46·1015 m) ) = 6.58·1024 m


Skriv et svar til: hubble

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.